Bir de olmadık yerde lamba kullanmanın dip gürültüsü artırma riski de var. Her yere konmaz lamba.
Öyle olmuş olsa kayıt mikrofonlarında lamba kullanmazlar.
Sevgili @sedefLambalı amfi nedir?
Hi-Fi'cıların yüzde 90'ının tercih ettiği amfi lambalı amfidir. Peki lambalı amfi nedir? Özellikleri nelerdir?
- İlk çıkan amfiler lambalı amfilerdi.
- İlk çıkan lambalı amfilerin güçleri yeterli değildi. Bunlar 8-10 wattı geçemeyen güçleri yetersiz amfilerdi.
- Transistörlü amfilerin icadıyla lambalı amfilerden geri dönüldü.
- Transistörlü amfiler yüzlerce binlerce wattı görmeye başladılar.
- Fakat hiçbir zaman lambalı amfinin yaptığı kadar iyi bir sesi transistörlü amfiler veremedi.
- Hi-Fi camiasında lambalı amfi mi, transistörlü amfi mi olmalı konusu çok tartışılan bir konu.
- Hi-Fi' cıların %90'nın lambalı amfiyi tercih etmesinin sebebi gerçek sese en yakın sesi verebilmesinden kaynaklanıyor.
İşin bu olduğunu sanmıyorum, burada sadece kullanıcılar pedalları gösteriyorlar, bu konu elbette tartışılabilir ancak bu başlık doğru başlık olmuyor maalesef...Haklısınız fakat iş pedal veya amfi lambalımı ,transistörlümü?Saygılar sevgiler benden.
Haklısınız fakat iş pedal veya amfi lambalımı ,transistörlümü?Başka bir dünyaya götürür sizi diyor bunu ben söylemiyorum uzman söylüyor.Saygılar sevgiler benden.
Benim de yanlış başlık altında yapıldığını belirttiğim kısım zaten "Lamba ile transistörü kıyaslıyoruz" kısmı...Bu başlık, kullanıcıların pedallarını gösterdiği bir başlık, bunun için yeni başlık açıp, dilediğiniz kadar bu tartışmayı yapabilirsiniz...Lamba ile transistörü kıyaslıyoruz,bu amfi olur pedal olur nihayetinde herikiside sound'la ilgili aletler.
Sevgiler ve saygılar...
Az kaldı..Bunlar da bekleyenler.
87229 eklentisini görüntüle
Sen hala burada misin ya? 🙂Az kaldı..