Rakıdan vazcayacak değilim sigara içmem daha iyi 🙂 Sigarayı ne kadar içtiğiniz,nasıl bir ortamda kaldığınız, çevreniz vs aslında önemli etken sıkıntı yaratması konusunda.Çocukken evde bama içerdi,ilk sigarayı da çocuk yaşta içtim(10 senden fazla içtim mereti).Zararını gözle görülür olarak ise bir kaç sene önce film setine çalışmak için yola çıktığımda otobüs mola yerinde 2. sigaramı içerken gerinme esnasında aniden nefesimin kesilmesi,nefes alamama ve sağ kolumun kitlenip haraketsiz kalmasıyla yaşadım.Ertesi gün ise ömrü hayatımda ilk kez kendi isteğimle doktora gidip muayene oldum göğüs hastalıkları hastanesinde.Sonuç fazla birşey değildi oksijen yetersizliği çekmişim, oksijen seviyem düşük çıktı bir de astım başlangıcı çıktı.Yine de net olarak sigarayı bıraktığım söylenemez,bahsettiğim olaydan sonra 8 ay kadar neredeyse sigara içmedim sayılır( ara sıra pipo, puro ve nargileyi saymazsak),sonra beni sinirlendiren birinden dolayı farkında olmadan 1 paket sigarayı içmişim 😀 Şuanda ise 1 aydır toplam içtiğim sigara paket olarak 2 bile değil.Arkadaşlarım bile bana şunu söylüyordu:''Sen hayal kurarken bile içine sigarayı da ekliyorsun , muhtemelen bırakamayacaksın.'' demişlerdi 😀 Ulan o değil zengin olsam en fazla günde 1 tane havana purosu ile sigara olayını noktalardım.Bu arada evet sigara zararlı anakarada fakat doğal bir tütünden göreceğiniz zarar nikotin almak ve karbonmonoksik almaktan öteye gitmiyor.Daha kötüsü ise sen zaten şehirde yaşıyorsan üstüne günde de 2 paket sigarayı içiyorsan vay senin haline 😀 Spor destekli temiz bir yaşam olsa hava kirliliği vs olmasa durum çokça da kritik olmayacaktı sigara içenlerde bile.Karadenizin iç kesimlerinde yaşayıp sigaranın zararlarını ciddi olarak yaşayan insan gördünüz mü misal olarak?Benim gördüklerim sağlık yönünden benden daha iyiydiler, onu diyebilirim .Çünkü herifler spor özürlü de olsa az da olsa futbol gibi şeylerle uğraşıyorlardı(benim arkadaşlarım en azından öyle),yaşadıkları yerde ise karbondioksiti istesen de soluyamazsın yok çünkü 🙂 Ciğerlerime ise en son geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde baktırdım(orduya bağlı bir kurulda detaylı sağlık taramasından geçtim),ciğerlerimde leke bile yokmuş dediklerine göre , buna çok şaşırmıştım, adamlar tek kusur olarak göğüs kafesimin olması gerekenden biraz dar olduğunu söylemişti 😀